Hjem Spørsmål og svar Hvorfor begynte jeg å tro?

Hvorfor begynte jeg å tro?

4 min lest
0
0
329

Spørsmål:

Illustrasjon Kristi forkl.dag Hei!

Hva er bevis på at Gud finnes? Jeg lever min sterkeste tro på Gud! Men hva er beviset?

I løpet av 13-14 års alderen trodde jeg ikke på Gud og holdt meg langt unna kristendommen. Etter konfirmasjonen begynte jeg å tro automatisk på Gud. Hvordan kan jeg bare plutselig tro? Det var en uke da det kom et spørmål om Gud finnes, helt til jeg sa Gud finnes! Jeg skjønner bare ikke.

I konfirmasjonsundervisning kan jeg huske at vi ba fadervår hver gang, og i denne bønnen sier vi «La viljen din skje på jorden slik som i himmelen.» Vil det si at det er Guds vilje at jeg begynte å tro? Et annet spørsmål er at jeg hadde en drøm om Guds hånd. Hva vil det si? Hva prøvde drømmen å si meg? Jeg elsker Jesus og takk for svar!

Christer


Svar:

Hei Christer!

Det er tydelig at konfirmasjonstiden ble viktig for deg og førte til en stor forandring. Du skriver at du etter en tid der du holdt avstand til alt som heter kristendom, begynte å tro automatisk på Gud. Nå kommer ikke tro på Gud automatisk. Det er noe som kommer når du får høre om Gud og hva kristen tro går ut på. Det var det som skjedde da du var konfirmant. Tro er tillit, og tillit kommer når vi møter noe eller noen vi får tillit til. Det som skjedde var at Gud talte til deg gjennom det du lærte om ham, og Gud virket på deg gjennom sitt Ord ved Den Hellige Ånd. Slik ble det du hørte og lærte om Gud og hans gode vilje, troverdig og tillitsvekkende. Derfor er tro noe Gud skaper i oss når vi lytter til det han har å si. Slik sett er det både Guds vilje og Guds fortjeneste at du begynte å tro. Les Rom.10,14-17!

Hva det du drømte om Guds hånd betyr, vet jeg ikke. Den trenger ikke å bety noe spesielt, for drømmer kan være så mangt. Men i Bibelen tales det en del om Guds hånd som bilde på at Gud er nær og hjelper. Han kan ta tak i oss med sin hånd, lede oss på rett vei og løfte oss ut av det som er farlig og vanskelig. Se Neh 2,8; Sal 73,23 og 139,10; Joh 10,28; Apg 11,21 og mange andre steder!

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
 • http://christiancliparts.net/clips/images/i09025.jpg

  Er det noen vei tilbake for meg?

  Spørsmål: Er blitt en gammel mann. I min ungdom var jeg med på bedehuset hjemme. Var i mus…
 • Illustrasjon Maria med barnet

  Hvilken verdi har dåpen?

  Spørsmål: Hei. Vi er en gruppe unge som samles av og til for samtale / diskusjon. Diskuter…
Last flere relaterte artikkler
 • Anfin 850 high res (retusjert varmere farge)

  Anfin’s siste taler

  Anfin’s siste taler før hans død, talt i Melhus bedehus 19-20.2.2016 Anfin Skaaheim …
 • Anfin Skaaheim

  BIBELSKE UTTRYKK I NORSK DAGLIGTALE

  Taler: Anfin Skaaheim Kåseri holdt i forbindelse med bibelmaraton i Solvangkirken, Tønsber…
 • Anfin Skaaheim

  Nye former for kristent samliv?

  Etter det fatale kirkevalget i høst har vi sett en utvikling som virker skremmende for oss…
Last flere av Anfin Skaaheim
 • mann-ber1

  Kan jeg bli gud?

  Kan jeg bli gud? Jeg føler meg ofte guddommelig når jeg står opp. Eneste jeg drikker er he…
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Er det nok å være døpt

Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…