— Vi sprer kunnskap om Jesus og kristen tro

Svar på: Er det synd å tilfredsstille seg selv?

(1407)

Jeg får egentlig bare gå rett på sak. Jeg lurer på om onani, masturbasjon, selvtilfredsstillelse er en synd. Er det en synd?

Endre

 

Hei Endre!

Synd er det som bryter med Guds vilje med vårt liv, slik vi finner den uttrykt i Bibelen gjennom bud og formaninger. Det betyr ikke at alt som er synd, er omtalt der. Derfor må vi vurdere hva som er synd ut fra budene og hva som hensikten med dem. De skal verne oss mot det som ødelegger for oss, for andre mennesker, i forholdet oss imellom og i vårt forhold til Gud.

Seksuell selvtilfredsstillelse slik du nevner det, er ikke omtalt i Bibelen. Derfor kan en ikke si generelt at det er synd. Nå kan en bli alt for opptatt av det og dermed her få en uvane som tar alt for mye tid og oppmerksomhet. Noen kan bli nesten sykelig opptatt av selvtilfredsstillelse, og dermed utvikle holdninger til seksualitet som er negativ for ens egen utvikling og ens holdning til andre. Skal en tale om synd her, må en heller se på hva som frister til dette. Det kan være bruk av porno, og det er synd, for det river seksualiteten ut av den sammenheng Gud har satt den inn i.

 

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Liker du det vi gjør? Har du lyst til å

Støtte oss?

_

Dagens ord:

---

---