Hjem Spørsmål og svar Palestinerne – folk og enkeltmennesker

Palestinerne – folk og enkeltmennesker

3 min lest
3
0
1,348

Spørsmål:

Er alle palestinere onde?

Gudrun


Svar:

Hei Gudrun!

Palestinerne er verken verre eller bedre enn alle oss andre. Problemet som spørsmålet ditt viser, er at vi lett bedømmer enkeltpersoner ut fra gruppen eller det folket de tilhører. Et folk kan ha kommet i en situasjon og fått et rykte som en lett overfører på den enkelte, uten at den enkelte har noe skyld i det. Palestinernes hovedproblem er at de har et politisk lederskap som uttrykker et hat til Israel som igjen overføres til jødene som folk. De vil utslette Israel som stat. Det er jo et håpløst utgangspunkt for en fredlig løsning i forholdet til et naboland. Det er klart påvist at mange palestinere helt fra barndommen av læres opp til å hate jøder og til å mene at Israel skal utslettes. Når disse da senere gir uttrykk for dette hatet, kan de oppleves som mer onde enn de som ikke har blitt påvirket på den måten i oppveksten.

Det er ikke lett å finne en god løsning på palestinernes problem og som kan føre til fred i Midtøsten. Det handler jo ikke bare om forholdet mellom palestinere og israelere, men også mellom grupper innen de arabiske landene. Skal det bli varig fred, vil en ikke lykkes gjennom politiske og militære løsninger dersom en ikke får motarbeide og fjerne hatholdninger hos folk flest. Da må en ny generasjon av både palestinere og andre folk læres opp til forståelse og respekt for andre enn dem selv. Det er en lang og møysommelig vei å gå, men det finnes ingen annen.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Korona

    “Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud.Jeg gjør deg ster…
  • Kan de som ikke tror på Gud også være gode?

    Spørsmål: Kommer gode egenskaper i mennesker som ikke tror på Jesus fra Han? For eksempel,…
  • Kyndelsmesse – 2 februar

    Luk 2,22 – 40 Då reinsingstida som Moselova påla dei, var til ende, tok dei han med seg op…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

3 Kommentarer

  1. Catharina

    9. November 2012 på 20:43

    Må bare si at en kristen som har tatt i mot Jesus å lever for han.. Å lærer seg å kjenne han i bibelen vet at Israels folk jødene er løftesfolke.. Men vi alle andre i hele verden er så heldig å fått del i den.. Om man vender om å velger Jesus som veien sannheten å live.. Å en dag må alle jøder og palestiner bøye seg for samme Gud, men de står at ein dag skal Jesus ta vek dekke som jødene har over seg å da skal di få se at Jesus er veien, den rett veien. Men som jøder palestinere som kristne å alle dei andre religionene vi har.. så må alle vende om å bli frelst å bekjenne at Jesus er herren, sannheten veien å livet.. Ingen komme til faderen uten gjennom meg Jesus Kristus.

    Svar

  2. Ronnie

    27. July 2012 på 14:34

    Ikke glem at israelske og jodiske barn blir opplaert til MINST like mye hat som palestinerne.
    For ikke aa snakke om hatet mot palestinere som kommer fra Israels politiske lederskap.
    Det er saa typisk “kristent” aa ta Israels side. Ja, jeg er kristen selv, og ja, jeg tror at Gud gav jodene landet Israel, det maa da gaa an a bruke vett ogsaa. Arabere som er fodt og oppvokst der har LIKE MYE RETT til aa bli i sitt hjemland.

    Svar

    • Alex

      3. November 2012 på 16:58

      Ta det litt med ro, da, du :-). Her har han svart på et konkret spørsmål som angår palestinere, han sier ingenting om at tar den ene eller andres side her. Du kan ikke uten videre hoppe til den konklusjonen at han mener jødene nødvendigvis er noe bedre.

      Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Korona

“Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud.Jeg gjør deg ster…