logo
Vi sprer kunnskap om Jesus og kristen tro
Startsiden> Barn & Familie> Familietekster> Skjærtorsdag del 2

Page info

Skrevet av Jesusnett Dato23-03-16 20:09 Treff148 Kommentar0
 

Innhold

Skjærtorsdag del 2


Det er fortsatt kveld og Jesus og disiplene spiser påskemåltid sammen. Et måltid som alle de andre i Jerusalem også spiste denne kvelden. De spiste lam, mandler, epler, persille, urter og noe annet slik tradisjonen var. De spiste påskemåltidet til minne om den gangen da jødene ble fridd ut fra slaveriet i Egypt. Den fortellingen finner du i 1.Mosebok i det Gamle testamentet. Det er så mange spennende fortellinger i Bibelen! Men tilbake til denne kvelden på skjærtorsdag.


Mens de spiste sammen tok Jesus et brød, takket og brøt det, gav disiplene og sa: ”Ta i mot og spis”. Dette er min kropp. Og han tok et beger, takket ga dem og sa: Drikk alle av det” For dette er mitt blod. Det høres jo litt rart ut. Har du hørt dette før? I Kirken kanskje? Vi sier nesten den samme når vi har nattverd. Denne kvelden var den første nattverden. Det var slik det startet.


Når vi kommer til nattverd i en kirke er det forde vi vil komme til Jesus og si unnskyld for alt det gale vi gjør. Samtidig vil si til han at vi ønsker å være hans venn. Når vi får brød og vin i kirken, så kan vi smake på tungen at han tilgir oss og er glad i oss. Når Jesus sier at det er hans blod og hans kropp er jo det litt rart. Men det er fordi han døde for oss, han gjorde det for at vi kan komme til Gud. For når vi kommer til Jesus først, så tilgir han alt det vonde og gale som vi gjør og så kan vi komme til Gud helt rene. Du tenker kanskje at du ikke gjør noe galt. Men det er slik at vi hele tiden kan glemmer oss bort og gjør noe dumt mot andre, eller sier noe så noen blir lei seg. Da kan vi komme å snakke med Jesus om det. Og om du har lyst til å smake at du er tilgitt, virkelig kjenne det på kroppen. Så kan du gå til nattverd, sammen med en voksen du kjenner godt, neste gang du er i kirken.

 

Da Jesus og disiplene var ferdig med måltidet, sang de sammen. Det er så godt å synge sammen, det  gjør vi ofte når vi går sammen til nattverd.  Da disiplene og Jesus hadde sunget sammen en stund gikk de ut  av huset mot Oljeberget. Det var sent på kvelden. De gikk til en hage som het Getsemane. Denne natten skjedde det mye, enda et mysterium. Og det får du høre om i neste fortelling. Følg med.

 

v/Mary Anette Skaaheim


0

Kommentar liste

Ingen kommentar

Jesusnett er tilsluttet Normisjon.
Vi er forpliktet på Bibelen og den evangelisk lutherske bekjennelse.
Tekster kan fritt kopieres om de publiseres uavkortet og forfattere og nettstedet oppgis.
Bilder og illustrasjoner kan bare benyttes etter nærmere avtale.
Henvendelser rettes til maryanette@skaaheim.com.
Gaver til vårt arbeid for å spre Jesu ord mottas med stor takknemlighet!

Gavekonto: 1503 73 41190
Jesusnett er et misjonsprosjekt i Normisjonen.

Du finner oss i
Normisjonens prosjektkatalog
Jesusnett
Copyright © jesusnett.com. Alle rettigheter reservert.