logo
Vi sprer kunnskap om Jesus og kristen tro
Startsiden> Barn & Familie> Familietekster> Skjærtorsdag del 1

Page info

Skrevet av Jesusnett Dato23-03-16 20:06 Treff172 Kommentar0
 

Innhold

Skjærtorsdag del 1

Nå går det mot kveld og disiplene gleder seg til å feire påske. Ja du hørte rett, de feirer påske, eller som de også kalte det ”De usyredes brøds høytid”. Den feiret de til minne om utfrielsen fra Egypt. Men det er en annen fortelling. Nå skal vi høre hva som skjedde den kvelden som vi kaller skjærtorsdag.  

Et nytt mysterium.

Jesus sendte Peter og Johannes av sted å sa: ”Gå og gjøre i stand et sted til oss, så vi kan holde påskemåltid.” Hvor skulle de gå? Det fortalte Jesus dem. Han sa: ”Straks dere kommer inn i byen, vil en mann som bærer en vannkrukke møte dere. Følg etter han til det huset han går inn i. Si til eieren av huset: MESTEREN SPØR: ‘Hvor er rommet der jeg skal holde påskemåltid med disiplene mine?’ Da skal han vise dere et stort rom ovenpå med tepper og puter. Der skal dere stelle i stand.” Hva tror du skjedde? Peter og Johannes var nok spente, ville de se noen mann med vann krukke og ville de finne huset. Hva tror du?

Ja det skjedde som Jesus hadde sagt. Det er som et under, akkurat som om huseieren ventet på dem. Han gjorde kanskje det.

Så lagde Johannes i stand påskemåltidet til alle disiplene. Du kan tro de gledet seg. Men så ble det litt rart. Jesus sa han hadde gledet seg til dette måltidet sammen med dem. Men så ble han litt trist og sa at det var det siste måltidet han skulle spise sammen med dem før han skulle lide.  Hva skulle skje? Nå var det jo fest og alle skulle kose seg. Hele byen feiret.

Jesus sa til disiplene at en av dem skulle svikte han. Det var Judas. Da Jesus sa det, skvatt nok Judas  litt til, for det var jo hemmelig. Han hadde gått til de skriftlærde og fortalt hvor Jesus skulle være, slik at de kunne ta han. Judas hadde fått en stor pose med penger for å fortelle det til dem. Litt rart at en god venn av Jesus kunne forråde ham på den måten. Men Judas var veldig glad i penger, dessuten hadde ikke Jesus blitt helt det han tenkte. Judas trodde Jesus skulle ta over med makt. Men så var Jesus helt annerledes, for han kom med fred og kjærlighet.

Tror du Jesus var sint på Judas? Nei, han var bare lei seg.  Slik er det med Jesus. han elsker oss uansett hva vi gjør. Så venter han på at vi skal se hva vi har gjort, å be om tilgivelse til han og til de vi har gjort noe vondt mot. Jesus venter på oss med åpne armer.

Det skjedde mye mer mer den kvelden, om du har lyst å finne ut av det, så følg med i neste fortelling om påskens mysterium

 

v/Mary Anette Skaaheim


0

Kommentar liste

Ingen kommentar

Jesusnett er tilsluttet Normisjon.
Vi er forpliktet på Bibelen og den evangelisk lutherske bekjennelse.
Tekster kan fritt kopieres om de publiseres uavkortet og forfattere og nettstedet oppgis.
Bilder og illustrasjoner kan bare benyttes etter nærmere avtale.
Henvendelser rettes til maryanette@skaaheim.com.
Gaver til vårt arbeid for å spre Jesu ord mottas med stor takknemlighet!

Gavekonto: 1503 73 41190
Jesusnett er et misjonsprosjekt i Normisjonen.

Du finner oss i
Normisjonens prosjektkatalog
Jesusnett
Copyright © jesusnett.com. Alle rettigheter reservert.