Page info
Skrevet av Jesusnett Dato12-03-16 22:37 Treff1,582 Kommentar0Innhold
Cozonac
Er en Rumensk påske kake som kan ligne litt på marmor kake
når du deler den opp. Men smaker ikke likt.
Jeg synes den er kjempe god å spise lun.
Deig:
1 kg hvetemel
500 ml lunken melk
150 g smør
5 stk eggeplommer
200 g sukker
20 gr tørrgjær
litt rom essens
skall av sitron, skal av appelsin
en vaniljestang (eller vanilje essens)
litt salt
Fyll:
600 gr lokum (eller valnøtter, rosiner, hva dere ønsker)
6 ss sjokoladekrem (/ kakao, sukker, litt melk)
Alle ingrediensene må være ved romtemperatur. Bland tørrgjæren med 2 ss hvetemel, en halv teskje sukker
og litt lunken melk. La den heve i 15-20 minutter.
Bland godt ut sukkeret med melk til det smelter. Du kan lage deigen for hånd eller du kan bruke en kjøkkenmaskin.
Ha melet i bollen, gjærdeigen og eggeplommene. Start kjøkkenmaskinen ved lav hastighet og tilsett
den lunkne melken blandet med sukker, litt etter litt. Når deigen begynner å danne seg, øk hastigheten litt. Hvis det er nødvendig tilsett litt mer melk.
Deigen skal være myk. Tilsett vanilje, skall av sitron, skal av appelsin,
salt og smør litt etter litt. Bland 10 til 15 minutter. Ta deigen ut av kjøkkenmaskinen og la den heve i en time.
Sett litt olje på benken og litt på hendene. Del deigen i to like store deler. For å forme deigen har du 3 alternativer.
Den første alternativet: del en av to stykkene i tre like deler. Kjevle ut en del og tilsett lokum (eller noe annet)
og sjokoladekrem. Rull den. Gjør det samme med de andre to stykkene av deigen. Flett de tre delene.
Sett den i en form med bakepapir og la den heve i 15-20 minutter eller til den dobler seg.
Et annet alternativ til å forme den andre delen av deigen er : skjær deigen i to. Kjevle ut den
første delen med litt olje på hendene, sette lokum (eller noe annet), sjokoladekrem og rull den.
Gjør det samme med den andre delen. Flett de to rullene. Det tredje alternativet, hvis det er enklere,
fra begynnelsen del deigen i to. Kjevle ut den første delen og tilsett lokum(eller noe annet)
og sjokoladekrem, rull den og legg i formen. Gjør det samme med den andre delen av deigen.
Etter den hever pensl med litt egg, dryss med sesamfrø/ valmuefrø (valgfritt) og sukker.
Forvarm stekeovnen til 170 grader og bak cozonac i 35-45 minutter.
Kommentar liste
Ingen kommentar