logo
We wish to share knowledge about Jesus and the christian faith.
Startsiden> Easter food> Romanian> Cozonac

Page info

Skrevet av Jesusnett Dato12-03-16 22:37 Treff321 Kommentar0
 

Innhold

Cozonac

Er en Rumensk påske kake som kan ligne litt på marmor kake

 når du deler den opp. Men smaker ikke likt.

Jeg synes den er kjempe god å spise lun.

 

Deig:

1 kg hvetemel

500 ml lunken melk

150 g smør

5 stk eggeplommer

200 g sukker

20 gr tørrgjær

litt rom essens

skall av sitron, skal av appelsin

en vaniljestang (eller vanilje essens)

litt salt

 

Fyll:

600 gr lokum (eller valnøtter, rosiner, hva dere ønsker)

6 ss sjokoladekrem (/ kakao, sukker, litt melk)

 

 

 

Alle ingrediensene må være ved romtemperatur. Bland tørrgjæren med 2 ss hvetemel, en halv teskje sukker  

og litt lunken melk. La den heve i 15-20 minutter.

Bland godt ut sukkeret med melk til det smelter. Du kan lage deigen for hånd eller du kan bruke en kjøkkenmaskin.

Ha melet i bollen, gjærdeigen og eggeplommene. Start kjøkkenmaskinen ved lav hastighet og tilsett  

den lunkne melken blandet med sukker, litt etter litt. Når deigen begynner å danne seg, øk hastigheten litt. Hvis det er nødvendig tilsett litt mer melk.

 Deigen skal være myk. Tilsett vanilje, skall av sitron, skal av appelsin,

salt og smør litt etter litt. Bland 10 til 15 minutter. Ta deigen ut av kjøkkenmaskinen og la den heve i en time.

Sett litt olje på benken og litt på hendene. Del deigen i to like store deler. For å forme deigen har du 3 alternativer.

Den første alternativet: del en av to stykkene i tre like deler. Kjevle ut en del og  tilsett lokum (eller noe annet)  

og sjokoladekrem. Rull den. Gjør det samme med de andre to stykkene av deigen. Flett de tre delene.

Sett den i en form med bakepapir og la den heve i 15-20 minutter eller til den dobler seg.

 Et annet alternativ til å forme den andre delen av deigen er : skjær deigen i to. Kjevle ut den

 første delen med litt olje på hendene, sette lokum (eller noe annet), sjokoladekrem og rull den.

 Gjør det samme med den andre delen. Flett de to rullene. Det tredje alternativet, hvis det er enklere,

 fra begynnelsen del deigen i to. Kjevle ut den første delen og tilsett lokum(eller noe annet)

 og sjokoladekrem, rull den og legg i formen. Gjør det samme med den andre delen av deigen.

 Etter den hever pensl med litt egg, dryss med sesamfrø/ valmuefrø (valgfritt) og sukker.  

Forvarm stekeovnen til 170 grader og bak cozonac i 35-45 minutter.

0

Kommentar liste

Ingen kommentar

Jesusnett is affiliated with Normisjon
The foundations of our belifes are the Bible and the Evangelical Lutheran creeds.
All texts can be copied freely if they are published uncut and if writers and our website are stated
Pictures and illustrations can only be used in agreement with Jesusnett
Inquiries should be directed to maryanette@skaaheim.com
Donations to our work in sreading the word of Jesus, are recieved with great gratitude

Gift account: 1503 73 41190
Jesusnett is a missons project for Normisjon.

You can find us in
The Project catalog for Normisjon
Jesusnett
Copyright © jesusnett.com. All rights reserved.