Page info
Skrevet av Jesusnett Dato12-03-16 23:51 Treff233 Kommentar0Innhold
Påskens Appelsinsyltetøy
Vi pleier å lage Appelsinsyltetøy til påske.
Vi bruker ofte det vi har og slumper litt.
Vi kan sette til andre smaker også som ingefær og mer syrlig med sitron.
Prøv deg frem til din engen oppskrift. Vi gjør dette sammen og lager litt om gangen.
Her er en grunnoppskrift å gå ut fra.
1 porsjoner
3 appelsiner
1 sitron
3 dl vann
1.5 dl sukker
1 vaniljestang
1ts syltepulver ( om du har, da holder det seg lenger)
Fremgangsmåte
Skrubbskallet på appelsinene og sitronen godt. Skrell appelsinene og sitronen, kuttdem i skiver og del de opp i mindre biter og ha det i en stor kjele. Skjær tynne strimler av skallet til enappelsin og halve sitronen del de opp i ca 1-2 cm lengde og ha i kjelen. Det ser fint ut og jeg synes det blir ekstra godt. Men noen barn synes det blir for bitters så velg hva du ønsker. Tilsett vann, vanilje ogsukker og la det småkoke med lokket litt på snei i ca. en time. Ha så i littsyltepulver (jam eller certo) – ca. 1 ts.
Rør godt og la det koke noen minuttertil.
Når deter ferdig, hell det over på kokte glass med lokk og sett det opp ned tilkjøling.
Opbevaresmørkt og kjølig. Når du har åpnet det må det oppbevares i kjøleskap.
Nybakt brød med godt smør og hjemmelaget Appelsin syltetøy- det er påske mat det.
Kommentar liste
Ingen kommentar