Page info
Skrevet av Jesusnett Dato12-03-16 23:36 Treff1,671 Kommentar0첨부파일
- Pannekake Finished.mp4 (28.6M) Antall 7 nedlastninger
Innhold
England har tradisjon med pannekaker til forbredelsen av påske.
Pannekakedagen, eller fetetirsdag, er den tradisjonelle festdagen før fasten begynner på askeonsdag.
Fasten - de 40 dagene som sikter mot påsken - var tradisjonelt en tid for å faste,
og på fetetirsdag gikk anglo-saksiske kristne til skrifte denne dagen og ble løst fra sine synder.
En klokke ringte for å kalle folk inn til skrifte.
Fetetirsdag var siste mulighet til å bruke opp egg og fett før man startet på fasten,
og pannekaker er den beste måten å bruke opp disse ingrediensene på.
En pannekake er en tynn, flat kake som er laget av røre og stekes i en stekepanne. En tradisjonell engelsk
pannekake er tynn og serveres umiddelbart. Gyllen sirup eller sitronsaft og sukker,
er vanlig tilbehør til pannekaker i England.
Pannekaken har en veldig lang historie, og er med i kokebøker så langt tilbake som til 1439.
Den tradisjonelle måten å snu pannekaken på ved å kaste den opp i været, er nesten like gammel.
Oppskrift:
110 g hvetemel
1 klype salt
2 egg
200 ml melk blandet med 75 ml vann
50 g smør
Sitron
Sukker
Lys sirup
1. Bland mel og salt i en stor bolle
2. Lag en fordypning i melet og knus eggene i den. Deretter visp inn eggene.
3. Gradvis tilsett melk og vann og visp til alle klumpene er borte
4. Smelt litt av smøret og dekk stekepannen med smeltet smør
5. Legg i nok røre til å fylle pannen med et tynt lag
6. Etter kort tid lager du en test-pannekake. Hvis du kan løfte kanten av den og se at den er gyllen brun
på undersiden, så er det på tide å snu pannekaken over på den andre siden.
7. Når den andre siden også har fått en gylden brun farge, så vil den gli ut av stekepannen på en tallerken.
Ved servering:
Dryss hver pannekake med ferskpresset sitronsaft og sukker.
Eller spre et tynt lag med sirup på toppen av pannekaken.
Kommentar liste
Ingen kommentar